THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Προπαγάνδα: 21ος αιώνας

Παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων σήμερα παρατήρησα δύο γεγονότα με έναν κοινό παρονομαστή. Το ένα συμβάινει δίπλα μας, στη χώρα μας. Αφορά στη σύλληψη και προφυλάκιση του ηγούμενου της ιεράς μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Κατά την προφυλάκισή του εικόνες όπως αυτές συνέβησαν έξω από την ΓΕΔΑ.Την ίδια ώρα πολιτικά πρόσωπα, κληρικοί και μοναχοί σπεύδουν να δηλώσουν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του ιερομόναχου. Το πιο περίεργο, αυτά τα γεγονότα ξεκινούν ανήμερα την ημέρα των Χριστουγέννων με την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα να τρέχει.

Είδηση δεύτερη, που αφορά στο θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή. Γνωστός ως ο "Πολυαγαπημένος Ηγέτης", σχετίστηκε περισσότερο με την παράδοχή του, οτι η χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα και με τον οικονομικό μαρασμό της χώρας του επί της ηγεμονίας του. Επίσης κατηγορήθηκε για πολλά εγκλήματα πολέμου. Οι πρώτες εικόνες που είδαμε από την νεκρώσιμη ακολουθία του ήταν οι ακόλουθες:Όταν είδα αυτές τις εικόνες από την νεκρώσιμη ακολουθία και τον σπαραγμό από τον απλό λαό, πραγματικά αναρωτήθηκα, υπάρχουν σήμερα τέτοιου είδους πολιτικές φυσιογνωμίες για τις οποίες να νοιάζεται ο απλός κόσμος; Στην ερεύνα που έκανα μετέπειτα κατάλαβα την αλήθεια.
Προπαγάνδα. Αυτή είναι η μαγική λέξη που συνδέει και τα δυο αυτά γεγονότα. Στον 21ο αιώνα, της πληροφόρησης και της τεχνολογίας, ο κόσμος μπορεί να γίνει ακόμη, άβουλα και άκριτα θύμα ενός οποιουδήποτε πονηρού κυκλώματος, με ειδεχθή κίνητρα.

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

O johnny της καρδιάς μας.

Ένα κράμα χαρακτηριστικών ακραίων, που συνδυάζουν τον κωλοπαιδισμό του James Dean, λίγη από τη ρομαντική γοητεία του Gary Grant και το gothic προφίλ των ηρώων των Argento και Hitchcock. Ίσως γι' αυτό παραμένει στην κορυφή εδώ και τόσα χρόνια, με ένα καταπληκτικό ρεπερτόριο από ρόλους, που κάποιοι ηθοποιοί θα σκότωναν για να αποκτήσουν. Όποιο ρόλο και να έχει υποδυθεί καταφέρνει να σε κάνει να τον αγαπάς, είτε είναι φονικός κουρέας, είτε μαστουρωμένος αμερικάνος σε κρίση, είτε ακόμη και παρανοϊκός εργοστασιάρχης. Αυτός είναι ο Johhny Depp, o ροκάς ινδιάνος από το Kentucky, που διαμόρφωσε μια ολόκληρη εποχή στο σύγχρονο κινηματογράφο.

Edward Scissorhands (1990)


What's eating Gilbert Grape (1993)


Arizona Dream (1993)


Ed Wood (1994)


Donnie Brasco (1997)


Fear and Loathing in Las Vegas (1998)


From Hell (2001)


Blow (2001)


Pirates of the Caribbean (2003)


Secret Window (2004)


Charlie and the Chocolate Factory (2005)


Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)


Public Enemies (2009)

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποιός έκλεψε τα Χριστούγεννα;


Είναι η ιδέα μου; Μήπως συμβαίνει μόνο σε μένα. Μηδενικός ενθουσιασμός για τις μέρες που πλησιάζουν, μηδενικά σχέδια, μηδενική διάθεση για κλασσικές συναντήσεις με συγγενείς και χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου να χαμογελά μόνο μέχρι τη γωνία όπου πια δεν θα μπορεί να τον δεί κανείς να κατσουφιάζει. Μια Χριστουγεννοκατάθλιψη, αυτό θα μπορούσε να αποδώσει επακριβώς αυτό που νιώθω και παρατηρώ. Ίσως πια ο Άγιος Βασίλης αντί για δώρα θα έπρεπε να μεταφέρει κούτες με αντικαταθλιπτικά και τσιγάρα...πλήρης απομυθοποίηση. Που είναι τα οικογενειακά Χριστούγεννα των παιδικών μου χρόνων όπου οικογένεια. συγγενείς, φίλοι, γνωστοί ακόμη και περαστικοί γίνονταν ένα σε πολύχρωμα σπίτια με καρεδάκια στα τραπεζάκια, με πενιχρά στολίδια και με πολλές πολλές μυρωδιές απο γλυκά και φαγητά; Το μόνο που έμεινε να μας θυμίζει πραγματικά Χριστούγεννα είναι εκείνες οι παλιές και πολλές φορές φορές κοκκινοπές φωτογραφίες που βρίσκονται καταχωνιασμένες στα συρτάρια.