THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Προπαγάνδα: 21ος αιώνας

Παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων σήμερα παρατήρησα δύο γεγονότα με έναν κοινό παρονομαστή. Το ένα συμβάινει δίπλα μας, στη χώρα μας. Αφορά στη σύλληψη και προφυλάκιση του ηγούμενου της ιεράς μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Κατά την προφυλάκισή του εικόνες όπως αυτές συνέβησαν έξω από την ΓΕΔΑ.



Την ίδια ώρα πολιτικά πρόσωπα, κληρικοί και μοναχοί σπεύδουν να δηλώσουν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του ιερομόναχου. Το πιο περίεργο, αυτά τα γεγονότα ξεκινούν ανήμερα την ημέρα των Χριστουγέννων με την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα να τρέχει.

Είδηση δεύτερη, που αφορά στο θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή. Γνωστός ως ο "Πολυαγαπημένος Ηγέτης", σχετίστηκε περισσότερο με την παράδοχή του, οτι η χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα και με τον οικονομικό μαρασμό της χώρας του επί της ηγεμονίας του. Επίσης κατηγορήθηκε για πολλά εγκλήματα πολέμου. Οι πρώτες εικόνες που είδαμε από την νεκρώσιμη ακολουθία του ήταν οι ακόλουθες:







Όταν είδα αυτές τις εικόνες από την νεκρώσιμη ακολουθία και τον σπαραγμό από τον απλό λαό, πραγματικά αναρωτήθηκα, υπάρχουν σήμερα τέτοιου είδους πολιτικές φυσιογνωμίες για τις οποίες να νοιάζεται ο απλός κόσμος; Στην ερεύνα που έκανα μετέπειτα κατάλαβα την αλήθεια.
Προπαγάνδα. Αυτή είναι η μαγική λέξη που συνδέει και τα δυο αυτά γεγονότα. Στον 21ο αιώνα, της πληροφόρησης και της τεχνολογίας, ο κόσμος μπορεί να γίνει ακόμη, άβουλα και άκριτα θύμα ενός οποιουδήποτε πονηρού κυκλώματος, με ειδεχθή κίνητρα.