THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Απεταξάμην τον αρνητισμό...

Καλοκαιράκι πλησιάζει και αρχίζουμε να προσέχουμε όλοι αυτά που τρώμε, τα κοριτσάκια ξαναβγάζουν τα κοντά σορτσάκια από τις ντουλάπες, τα αγοράκια το ρίχνουν στις μπύρες και όλους μας πλημμυρίζει μια γλυκιά αίσθηση χαλάρωσης, λίγο εξαιτίας της λιακάδας, λίγο εξαιτίας της ζέστης, λίγο εξαιτίας της δουλειάς που τελειώνει σύντομα. Δεν είναι κρίμα λοιπόν αυτή την ανάλαφρη, χαλαρή διάθεση να την αφήσεις έρμαιο σε κάθε έναν που θέλει να σου τη χαλάσει; Απεταξάμην λοιπόν τις αρνητικές σκέψεις, τη γκρίνια, τη μιζέρια. Και να λίγα πραγματάκια που θα σε βοηθήσουν.
1. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα χαρούμενο ανεβαστικό κομμάτι, που θα σου φτιάξει τη διάθεση.
Προτείνω το "Μπαλαρίνες επιτρέπονται" του Πλιάτσικα.
2. Πάρε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο τηλέφωνο ή τελοσπάντων ε΄να πρόσωπο που ξέριες οτι θα σου φτιάξει τη διάθεση.
3. Αν δουλεύεις ή εχεις μαθήματα ή ο,τιδήποτε, προτίμησε να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα από το σπίτι και περπάτησε. Η λιακάδα και ο "καθαρός" αέρας θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Απαράιτητο αξεσουαρ το mp3 player με τα αγαπημένα σου τραγουδάκια.
4. Στη δουλειά μην αφήσεις κανέναν να σε συγχήσει με ασήμαντα καθημερινά προβληματάκια. Να θυμάσαι πάντοτε οτι όλα λύνονται. Με καθαρό μυαλό και χωρίς άγχος η δουλειά η το μάθημα τελειώνει πολύ πιο γρήγορα από όσο φανταζόσουν.
5. Μην τρώς σαν παιδάκι απο την Πιάφρα, που έχει να δεί φαγητό για χρόνια. Προτίμησε κάτι ελαφρύ και γευστικό και φάτο αργά. Η αίσθηση ενός γευστικού πιάτου είναι ικανή να γεμίζει το μυαλό σου με μεγάλες ποσότητες ενδορφινών, ορμονών που είναι υπεύθυνες για το αίσθημα της ευτυχίας.
6. Κοιμήσου μια ωρίτσα το μεσημέρι. Θα ξυπνήσεις πιο ξεκούραστος και χαλαρός.
7. Πάρε ένα φιλαράκι σου τηλέφωνο και κάντε κάτι διαφορετικό από το να πάτε για καφέ. Άλλωστε ο καφές το πολύ πολύ να σου τη δώσει στα νέυρα. Μπορείτε να πάτε μια ωραία βόλτα και να συζητήσετε, όχι για τα προβλήματά σας, αλλά για το πόσο όμορφη είναι η ζωή.
8. Μην σε ανησυχούν τα χρήματα. Υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα να κάνεις που δεν απαιτούν καθόλου χρήματα. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσω να τα απαριθμώ, γιατί τα ξέρεις ήδη.
9. Ερωτεύσου. Τι καλύτερο τα ζεστά απογεύματα και βραδάκια του καλοκαιριού να τα περνάς με τον αγαπημένο σου. Άλλωστε είναι ωραίο να σκέφτεσαι οτι την ώρα που είσαι στη δουλειά υπάρχει κάποιος που σε σκέφτεται.
10. Χαμογέλασε. Τι πιο ωραίο από εναν άνθρωπο που χαμογελά. Δε λέω να γίνεις χαζοχαρούμενο, αλλα σκάσε ένα χαμόγελο την ώρα που λές την καλημέρα σου σε έναν φίλο. Και εσύ και αυτός θα αισθανθείτε πολύ πιο ωραία.
11. Αυτοπεποίθηση. Είσαι καλά μόνο όταν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Όχι ψώνιο. Έχει διαφορά.

Αυτά για τώρα...ελπίζω να βρήκες αυτά τα λίγα tips χρήσιμα. Και μην ξεχνάς ότι τίποτα δεν πρέπει να σου στερεί την θετική σου ενέργεια!!!

1 σχόλια:

Dimos είπε...

Συμφωνώ γλύκα. Αν μου επιτρέπεις, σου προτείνω να διαβάσεις το ακόλουθο post, όχι ακριβώς ίδιου περιεχομένου αλλά εφάμιλλης αισιοδοξίας, με συμβουλές ώστε να βλέπουμε τα πράγματα θετικά ειδικά τώρα, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Τσέκαρέ το.

http://megalesistories.blogspot.com/2010/05/blog-post.html