THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Αδερφές Ψυχές...


...άγχος, κούραση, νεύρα, δρόμοι, αυτοκίνητα, απαίσιες πωλήτριες, ουρές στο super, στην εφορία, στη δεή, χαρτιά, άθλιοι καφέδες, γκρίζοι τοίχοι, έντονα φώτα...κι εσύ να ψάχνεις για λίγο οξυγόνο, έναν άνθρωπο που θα σε πάει κάπου αλλού. Η πόρτα χτυπάει...ποιός θα ήθελες να είναι;...Το πρώτο άτομο που θα σου έρθει στο μυαλό είναι η αδελφή ψυχή σου, your soulmate αγγλιστί. Δυστυχώς, αυτό το νόημα απέκτησε σήμερα ο όρος. Παρ'όλα αυτά,αυτή είναι η σημασία του όρου σύφωνα με την ασιατική φιλοσοφία:
«Κάθε άνθρωπος δημιουργήθηκε σαν μια ψυχή ολόκληρη και αυτόνομη, χωρίς την ανάγκη άλλων. Όμως το μάθημά μας για να μπορέσουμε να αγγίξουμε το Όλον και να γίνουμε ένα μαζί Του υπήρξε το να διαχωριστούμε και να αναζητούμε συνέχεια το κομμάτι που μας λείπει. Ενώ προσπαθούμε να ξαναγίνουμε ολόκληροι, μαθαίνουμε πολλά, διότι μόνο έτσι θα μπορούσαμε να δώσουμε σημασία στο τι συμβαίνει γύρω μας και όχι μόνο μέσα μας. Έτσι, όσο ζούμε σε αυτήν την υλική υπόσταση που ονομάζουμε ζωή, γεννιόμαστε μαζί με την ανάγκη της παρουσίας άλλων και αναζητούμε συνέχεια την συντροφιά τους, προσπαθούμε να συμβιώνουμε αρμονικά, διότι δεν είμαστε ολόκληροι, δεν είμαστε αυτόνομοι. Αλλά στην ουσία αναζητούμε απεγνωσμένα τα κομμάτια που μας λείπουν και όχι την οποιαδήποτε συντροφιά»
Ο δυϊσμός είναι μια άλλή θεωρία που υποστηρίζει ότι για κάθε έννοια υπάρχει και μια άλλη αντίστοιχη. Ότι τα πάντα αποτελόυνται από δύο συνιστώσες.
Επίσης ο Θεός είπε στο Νόε να βάλει από δυό ζώα του ίδιου είδους στην κιβωτό.
Επίσης ένα Κινέζικο ρητό λέει οτι τα καλά πράγματα έρχονται σε ζευγάρια.
Κι εγώ δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι, πόσο εύκολο είναι να βρούμε την αδερφή ψυχή μας, αν φυσικά υπάρχει; Βρίσκεται κάπου εκεί έξω όπως φαίνεται να ισχυρίζονται οι περισσότερες αμερικάνικες σαχλοκομωδίες ή μήπως θα τη συναντήσουμε σε μια άλλη ζωή όπου θα μπορέσουμε να ζήσουμε ενωμένοι για πάντα. Μήπως την έχουμε βρεί και δεν το ξέρουμε; Μήπως είμαστε πολύ εγωϊστές για να θέλουμε να τη βρούμε; Μήπως δεν θέλει να μας βρεί αυτή; Μήπως, μήπως, μήπως;

2 σχόλια:

Dimos είπε...

Υπάρχει δεν υπάρχει η αδελφή ψυχή του καθενός, αυτός δεν μπορεί παρά να την ψάχνει ανελλιπώς. Είναι το κάρμα μας. Τώρα, το αν κάποιος τελικά βρει την αδελφή ψυχή του ή απλά κάτι που λειτουργεί ως υποκατάστατο, είναι άλλο θέμα...

alexis είπε...

soulmates never die- placebo \m/